شمخانی: وزیر خارجه ایران با اختیارات کامل برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا راهی عمان است بقائی: گفت‌و‌گو‌های شنبه، آزمونی برای سنجش نیت و جدیت آمریکا است در پی سقوط یک فروند بالگرد در رودخانه هادسون منهتن هر ۶ سرنشین آن کشته شدند ابراز امیدواری روبیو در مورد نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا آغاز مذاکرات مسقط «بعدازظهر شنبه» / «زبان تهدید»، خط قرمز مهم حزب‌الله ادعا‌های رسانه‌ای درباره گفت‌و‌گو پیرامون خلع سلاح را «کذب محض» خواند منبع ایرانی: آمریکا مذاکره غیرمستقیم با ایران را پذیرفته است حماس: غزه نیازمند اقدام فوری جامعه بین‌المللی است واشنگتن: راه‌های بسیاری درباره موضوع ایران داریم، اما «دیپلماسی» با تهران برای ترامپ بسیار مهم است رئیس حشد الشعبی از ارسال «قانون ساختاری» این نهاد به پارلمان برای تصویب نهایی خبر داد ترامپ پس از دستور لغو محدودیت‌های آبی: می‌خواهم از مو‌های زیبایم مراقبت کنم رهبر انصار الله: مسئله اسرا اهمیتی برای نتانیاهو ندارد رئیس‌جمهور لبنان: حزب‌الله در موضوع سلاح‌های خود، «نرمش و انعطاف‌پذیری بالایی» نشان داده سندرز: ترامپ در مورد سومین دوره ریاست جمهوری جدی است اسلامی: با برق هسته‌ای ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم

اولیانوف: احیای برجام یک اولویت است

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در ششمین سالگرد حصول توافق هسته‌ای ایران، احیای آن را اولویت خواند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۸ - ۲۳ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 14
کد خبر: ۹۵۳۸۵

به گزارش راهبرد معاصر  «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در توییتی به مناسب ششمین سالگرد حصول برجام، احیای آن را کار در اولویت خواند.

وی در این خصوص نوشت: امروز ششمین سالگرد برجام است که به حق شاهکار دیپلماسی چندجانبه محسوب می‌شود. تدوین آن مستلزم کار و خلاقیت بسیار زیاد بود. برجام سهم عمده‌ای در رژیم منع اشاعه داشت. احیای آن یک کار در اولویت است.

 

پیشتر «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در ششمین سالگرد حصول برجام، به رئیس‌جمهور جدید آمریکا توصیه کرد که از سیاست شکست خورده و ناکارآمد تحریم‌ها و فشار حداکثری درس بگیرد.

در حالی ششمین سالگرد توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ایران فرا رسیده که در پی خروج آمریکا از این توافق و بی‌مسئولیتی طرف‌های اروپایی آن، ایران از منافع آن بهره‌ای نبرده و مذاکرات وین برای احیای برجام از مدتی پیش آغاز شده است.

 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن گرچه بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تاکنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم است، سرباز زده‌اند.

 

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به تعهدات کامل ذیل برجام بازگردند، حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها از سوی آمریکا به دست‌کم سه تا شش ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار